3x Een klassieke kerst make-up voor de feestdagen

3x Klassieke kerst make-up looks

De feestdagen staan weer voor de deur! Tijd voor een mooie kerstlook. Je hebt je jurk en je schoenen al uitgezocht, je bent nog even naar de kapper geweest en je nagels zijn versiert met de mooiste kerst-nailart. Maar nu je make-up nog! Voor welke look ga jij deze feestdagen? Ga je voor een trendy, gedurfde glitterlip, of voor een grafische eyeliner? Persoonlijk kies ik elk jaar opnieuw voor de klassieke look.

Rode lip

Is er iets glamoureuzer dan een mooie rode lip? Deze klassieke kerst make-up look transformeert je in een Hollywood filmster.

Zorg ervoor dat je eerst je lippen scrubt voordat je de lipstick aanbrengt. Zo voorkom je vervelende velletjes. Gebruik je tandenborstel of meng een beetje kristalsuiker met olijfolie of honing om je lippen zacht te scrubben.

Breng vervolgens een laagje vaseline aan om je lippen de hele dag gehydrateerd te houden. Gebruik een lippotlood in dezelfde kleur als je lipstick en trek een strak lijntje om je lippen. Zo zal de lippenstift er nog strakker uitzien en zorg je ervoor dat de lippenstift niet gaat uitlopen. Vul je lippen vervolgens in met de rode lipstick. Gebruik eventueel een lipkwastje om de lipstick extra strak aan te brengen.

Feeling extra? Breng een laagje glitters aan om helemaal in te spelen op de trends van 2019!

Smoky eyes

Draag jij niet veel make-up, maar wil je met de kerst eens uitpakken? Ga dan voor een subtiele smoky eye! Deze hoeft niet altijd zwart te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een warme, bruine tint.

De kracht van een smoky eye zit hem in het verloop van de kleuren, van donker naar licht. Breng de lichtste kleur aan in de arcadeboog, en blend deze uit. Vervolgens plaats je de middelste kleur geconcentreerder aan in de arcadeboog, zodat je de overloop creëert naar de donkerste kleur. Deze breng je aan op het bewegend ooglid. Zorg ervoor dat de kleuren mooi in elkaar over lopen door ze te blenden.

Maak de kerstlook compleet met een verblindende highlighter en een nude lip.

Winged liner

You can’t go wrong met een mooie eyeliner! Deze look is zo klassiek, de oude Egyptenaren droegen de eyeliner hoogstwaarschijnlijk al in 10.000 voor Christus!

Begin met het aanbrengen van een bruine oogschaduw in je arcadeboog en een glimmende gouden kleur op je bewegend ooglid. Maak de look compleet met de eyeliner.

Begin aan de buitenkant van je oog. Trek een strak lijntje naar buiten. Maak hier vervolgens een flick van door net onder het uiteinde van het lijntje een strakke lijn te trekken naar het midden van je oog. Als je eerst de wing tekent, kun je het begin van het lijntje hier beter op aansluiten.

Kies voor een nude lipstick of maak de look nog krachtiger door de liner met een rode lip te dragen. Wedden dat jij de show steelt!

Feestelijke kerst make-up

Wil jij leren hoe je een feestelijke look aanbrengt voor de feestdagen? Dat kan! Leer bijvoorbeeld hoe je smokey eyes kan maken met verschillende kleuren, of hoe je het beste glitters en nepwimpers aan kan brengen tijdens verschillende make-up workshops.

 

De foto’s gebruikt in dit artikel zijn gemaakt door Stephanie Verhart, met Mirthe Dijkstra als model.

TOP