Wat is een visagist? Alles wat je moet weten over visagie

Wat is een visagist? Alles wat je moet weten over visagie​

 

Het vak van visagist lijkt op geen enkele manier op die van een schoonheidsspecialiste. Het verschil is dat de schoonheidsspecialiste zich vooral bezighoudt met huidverzorging (bijvoorbeeld door middel van, peelings, maskers en verzorgende producten), waarbij de visagist ervoor zorgt dat jouw mooiste kanten worden benadrukt en eventuele oneffenheden zo goed mogelijk camoufleert.

Je mooiste ik

Wat ik zelf zo leuk vind aan visagie, is dat je iemand meer zelfvertrouwen kan brengen. Steeds meer jonge meiden verbergen hun gezicht achter een dikke laag make-up. Onnodig, vind ik. Ik wil eraan bijdragen dat jij als vrouw ziet hoe mooi je bent. Dat juist het benadrukken van jouw eigen features hetgeen is wat je laat stralen. Ik help je bij het vinden van de perfecte look, door te kijken naar de kleuren en technieken die jouw mooiste ik naar boven halen.

Wat doet een visagist?

Maar waar bestaan mijn werkzaamheden dan uit? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het bespreken van de wensen van de klant of mijn model
  • Make-up advies geven op basis van huidtype en gezicht
  • Aanbrengen van make-up (bijvoorbeeld wenkbrauwpotlood, eyeliner, oogschaduw, mascara, concealer, lippenstift, lipgloss, foundation, blush en highlighter)
  • Zo nodig: het verwijderen van aangebrachte make-up. Bijvoorbeeld bij mannen die na een shoot geen make-up meer willen dragen
  • Meedenken met commerciële klanten over wat ze willen uitstralen met keuzes voor make-up en haar.
  • Cursussen volgen om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen in de make-up-wereld

Hoe word je visagist?

De meest logische opleiding voor iemand die visagist wil worden, is een visagie opleiding. Deze wordt meestal in deeltijd aangeboden. Ik volgde mijn opleiding in Amsterdam op een zaterdag, waardoor het ook perfect te combineren is met je werk of studie. Daarbij is het belangrijk dat je constant blijft oefenen. Je bent begonnen aan het opbouwen van je portfolio en wilt een naam voor jezelf maken. Bekender worden in de industrie. Maar wat voor soort visagist wil je worden? Wil je bijvoorbeeld werken voor een bekend merk in een winkel, zoals MAC Cosmetics, Charlotte Tilbury of NARS? Of wil je juist als freelancer aan de slag? In mijn blog ‘Hoe word je succesvol als visagist? 5 tips van een professional‘ leg ik je meer uit over deze twee keuzes.

TOP