Wel of geen bruidsmake-up als je nooit make-up draagt?

Wel of geen bruidsmake-up als je nooit make-up draagt?

Je vraagt je af: draag ik wel of geen bruidsmake-up op mijn trouwdag? Als je niet veel make-up draagt – of helemaal nooit – kan de gedachte om een visagist in te huren voor je bruiloft ontmoedigend zijn. Zo’n laag op je gezicht, daar heb je toch geen zin in? Toch kan het juist leuk zijn om een beetje make-up te dragen op je trouwdag! En dat hoeft helemaal niet veel te zijn. Je hebt immers genoeg betaald voor een professionele fotograaf én de jurk van je dromen. Reden genoeg om net dat éxtra beetje te stralen.

 Het kan ook leuk zijn om juist wél een beetje bruidsmake-up te dragen op je trouwdag, zelfs als je dat nooit doet. Op deze dag mag alles wel een beetje extra zijn. De juiste make-up kan ervoor zorgen dat je een nog mooiere versie van jezelf bent. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van je bruidsmake-up als je normaal geen make-up draagt?

5 tips voor als je niet gewend bent om make-up te dragen:

  • Laat je bruidsmake-up verzorgen door een professionele make-up artist, dan weet je zeker dat er goede producten gebruikt worden en dat je make-up de hele dag goed blijft zitten. Een professionele visagist weet precies hoe ze jouw mooiste features het best benadrukt en kan eventuele oneffenheden makkelijk wegwerken.

  • Scroll door Pinterest! Daar staan duizenden foto’s op die je inspiratie kunnen geven. Wat vind je wel en wat vind je niet mooi aan de make-up? Schrijf juist die elementen op om jouw perfecte look te vinden. Is het dat lichtje blosje op de wangen, de roze tinten in de lipstick of houd je juist van het glimmen van de highlighter? Neem de foto’s mee naar je proefsessie en laat jouw make-up artist zien wat je wil.

  • Kies voor je bruiloft altijd voor een proefsessie! Als je niet gewend bent om make-up te dragen is het fijn om van tevoren te zien wat jouw look gaat worden. Zo kun je verschillende make-up looks proberen om erachter te komen wat mooi bij je staat. 

  • Vind je het lastig om te bepalen wat je wil dragen? Neem dan een goede vriendin, je zusje of je moeder mee naar de proefsessie. Zij kijken op een hele andere manier naar jou en kennen je door en door. Zo weet je of je met de bruidsmake-up nog steeds op jezelf lijkt. 

  • Blijf dicht bij jezelf. Je wilt jezelf nog wel herkennen als je over 10 jaar nog eens door je trouwalbum bladert, dus kies geen dingen die uit je comfort zone zijn. 

celine visagie bruidsstyling bruidsmake-up glundr

Bruidsmake-up: ja of nee?

Vergeet niet dat het jóuw dag is, en dat je je vooral niet oncomfortabel wil zijn. Ga dus na of je het een keer wil proberen en vraag ook aan je vriendinnen en familie wat zij zouden doen. Natuurlijk kan je altijd eerst een proefsessie doen: dat is altijd geheel vrijblijvend. Wanneer je er wel voor kiest om bruidsmake-up te dragen wil je een look die je extra mooi laat voelen en waar je de hele dag mee straalt. 

Ben je op zoek naar een visagist die je precies geeft wat je wil? Dan verzorg ik graag je bruidsstyling! Best spannend natuurlijk om jouw looks voor je bruiloft aan iemand anders over te laten, dat snap ik helemaal! Daarom vind ik het vooral belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Of je nu houdt van een naturel look, of dat je juist dat beetje extra wil op je trouwdag, dat is helemaal aan jou!

Het is jouw dag en alles is mogelijk! Daarom kijken we tijdens de proefsessie naar wat bij jou en de stijl van je bruiloft past. Wat staat het mooiste bij jou, je jurk en de themakleuren? Samen zoeken we naar de perfecte look en ik zorg ervoor dat jij de hele dag zult stralen.

 

TOP