Waarom is bruidsmake-up duurder?

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven, één die je voor altijd zult koesteren. Een dag die veel tijd in beslag neemt. Je moet van tevoren veel regelen en organiseren, en in de tussentijd vliegt het geld de deur uit. Denk aan de kosten voor je jurk, de trouwlocatie, de fotograaf en natuurlijk je bruidsmake-up en kapsel. Maar waarom kost een bruidsmake-up meer dan bijvoorbeeld een make-up look voor een feestje? Allow me to explain.

 

Luxury service

Misschien heb je er wel over nagedacht om je eigen bruidsmake-up te doen voor jouw speciale dag. Je weet wat je mooi vindt en wat niet, en je hebt het al bijna je hele leven zelf gedaan. Waarom nu niet?
Dagmake-up en bruidsmake-up zijn twee compleet verschillende dingen. Je moet rekening houden met het feit dat je make-up lang blijft zitten en dat het goed overkomt op camera. Laten we eerlijk zijn, je geeft al veel geld uit voor een fotograaf. Dan zou het natuurlijk zonde zijn als je make-up look niet overkomt op camera zoals jij graag zou willen.

Het fijne aan het inhuren van een professionele make-up artist voor bruidsmake-up is dat ik bij jou op locatie kom. Je hoeft niet naar een winkel of een salon te rijden, je kunt ontspannen plaatsnemen aan de keukentafel en even genieten van de rust. Een professionele visagiste zal ervoor zorgen dat je wordt verwend en je helemaal relaxed voelt op de dag van je bruiloft. Daarnaast is de professional opgeleid om jou de hele dag te laten stralen – zowel tijdens de ceremonie en het feest als op de foto’s. Ik heb de tools en de expertise voor jouw bruidsmake-up.


Ik woon zelf in Deventer en zij in Tilburg. De afstand heeft totaal niet in de weg gezeten. Celine is heel flexibel en luistert goed naar wat je wilt. Ze heeft zowel mij als mijn familie super mooi opgemaakt op mijn grote dag! Heel natuurlijk en de ogen mooi dromerig. Super blij met haar!” – Bruid Tamara

Producten

Ooit de Douglas, ICI Paris of Bijenkorf uitgelopen met vijf kleine producten in je tas, terwijl je ruim €200+ hebt uitgegeven? Yep, me too! Elke keer dat ik make-up aanschaf – en dat is nogal vaak, – zijn dat of vertrouwde producten die goed op de huid blijven zitten en die daarnaast ook nog fotogeniek zijn. Of dat zijn nieuwe lanceringen, die ik uittest om te kijken of ze nóg beter presteren dan mijn favoriete producten. Het is namelijk van belang dat jouw make-up goed blijft zitten op je bruiloft; van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dus inclusief dansen, zoenen, eten en wellicht traantjes wegpinken (gelukkig is er waterproof mascara!).

Een goede make-up artist heeft als het ware een hele ‘winkel’ in haar kit voor de bruidsstyling. Je moet namelijk een breed scala aan klanten op kunnen maken. Of je nu een droge huid hebt, of een vette, of je nu een hele lichte of een donkere huidskleur hebt.
Je begrijpt dat het een grote kostenpost is voor een visagiste om haar kit te onderhouden en bij te werken.


“Ik wilde een vrij natuurlijk ogende make up en Celine heeft dat goed begrepen. Het resultaat was prachtig! Op de bruiloft was het 34 graden, maar de make up heeft er totaal niet onder geleden. Het heeft de hele dag perfect gehouden. Zelfs de lippenstift heb ik niet hoeven bijwerken, ondanks alle zoenen. Deze was zeer kiss-proof. Celine is heel vriendelijk en heel onderhoudend tijdens het opmaken. Het is dat ik niet van plan ben nog een keer te trouwen. Maar anders zou ik haar zeker weer vragen voor de visagie!” – Bruid Nathalie

Communicatie en tijd

Jij als bruid bent belangrijk voor mij. Ik investeer tijd en geld in jou, net als jij in mij. Zo schaf ik bijvoorbeeld speciale producten aan die goed werken op jouw huid en dus lang blijven zitten. Ik zorg ervoor dat ik jouw datum ruim van tevoren blokkeer in mijn agenda, waardoor ik soms andere bruiden teleur moet stellen.

Ook zorg ik ervoor dat we voortdurend in contact zijn. Zo wil ik zeker zijn dat alles duidelijk is, zowel voor de proefsessie als voor de grote dag zelf. We delen inspirerende foto’s, hebben het over de verzorging van je huid of last-minute veranderingen in je bruidsmake-up of kapsel. Ik beantwoord telefoontjes vanaf vroeg in de morgen tot in de late uurtjes.

Ook tijdens de proefsessie wil ik ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt en de look krijgt die bij je past. Je wil er op je speciale dag natuurlijk op je allermooist uitzien. Samen proberen we diverse make-up en eventueel haarstijlen uit, zodat je precies weet wat we op de grote dag gaan doen.

Bruidsstyling

Het is natuurlijk best spannend om de regie over jouw make-up en haar aan iemand anders over te laten, dat begrijp ik helemaal! Ik vind het daarom belangrijk dat jij je goed voelt op jouw speciale dag, dat je er niet compleet anders uit ziet. Of je nu houdt van een natuurlijke look, of juist een beetje extra power wil op je trouwdag. Je moet vooral iets kiezen waar jij je fijn bij voelt! Ben jij nog op zoek naar een visagist of hairstylist voor jouw bruidsstyling? Kijk vooral even naar de mogelijkheden. Neem contact op via mijn website of mijn pagina op The Perfect Wedding.

Celine Haring Visagie

TOP